Er zijn een aantal vereisten om een videogesprek goed te kunnen laten verlopen.

Toegang geven tot de camera en microfoon

Als de machtigingen in de app of internetbrowser voor Karify - niet juist staan ingesteld, zal het videobellen niet werken. Op de helppagina Toestemming geven voor gebruik van camera en microfoon staat beschreven hoe je dit kunt instellen.

Een stabiele internetverbinding

Afhankelijk van de instellingen van je (wifi)router/modem kan een internetverbinding soms korte onderbrekingen hebben. Dit kan ervoor zorgen dat er tijdens het videobellen geen beeld is, dat het trager is of dat het videogesprek wordt beëindigd. Het gaat hier niet om de internetsnelheid maar om de kwaliteit van de internetverbinding.

De kwaliteit van de internetverbinding schaalt mee aan de kwaliteit van het videogesprek. Een dip in de verbinding zal de kwaliteit van het videogesprek doen afnemen.

Ervaar je problemen met de verbinding? Wellicht kun je een netwerkkabel aansluiten op je computer of gebruik maken van een 3G/4G verbinding - videobellen kost data. Klik op de pagina Veel voorkomende problemen met het videobellen voor meer informatie.

Waar moet een apparaat aan voldoen?

• Telefoon / tablet

Voor het videobellen op een telefoon of tablet kun je gebruik maken van de Karify app. Niet

alle telefoonmodellen zijn geschikt voor het videobellen. Klik voor meer informatie op de helppagina

Videobellen in de app.

• Laptop / computer

Ervaar je problemen in je standaard browser? Wellicht werkt het videobellen als je een andere internetbrowser gebruikt of als je je internetbrowser update. Klik voor meer informatie op de helppagina: Wat heb ik nodig voor een videogesprek?

• Chromebook

Door beveiligingsrestricties van Chrome OS kan videobellen in sommige browsers zoals Firefox niet goed werken. Het advies is om de Google Chrome browser te gebruiken.

Ervaar je problemen tijdens het videobellen?

Voer deze pre-call test uit in de internetbrowser om na te gaan of jouw apparaat de juiste instellingen heeft om te kunnen videobellen.

Krijg je een foutmelding te zien en lukt het je niet om dit probleem op te lossen? Na het uitvoeren van de test kun je onderaan klikken op Save this data as simple text om het te kopiëren en/of op te slaan als een bestand.

Stuur ons de resultaten (via Stel een vraag), dan gaan we voor je na wat mogelijk het probleem kan zijn.