Je kunt in de Karify app ook een videogesprek voeren met je cliënten. In dit artikel wordt stap voor stap beschreven hoe dit in zijn werk gaat.

Sommige telefoons/tablets worden niet (meer) voor de Karify app ondersteund.
De app wordt ondersteund vanaf Android versie 5 en vanaf Apple IOS versie 10.

Android versie 10
Door restricties van Google werkt het ontvangen van notificaties niet altijd in Android versie 10. Je ontvangt geen video-oproep als je de app naar de achtergrond hebt gebracht op je telefoon. Om de video-oproep te kunnen ontvangen dien je de app geopend te houden. vanaf Android versie 11 is dit hersteld en kun je weer notificaties van een video-oproep ontvangen terwijl de app op de achtergrond actief is.

Ter voorbereiding

Stap 1.

Installeer de meest recente versie van de Karify app op je telefoon.

Download de app vanuit de Google Play store (Android) of in de App store (Apple).

Stap 2.

Je hebt een actief Karify account nodig om in de app te kunnen inloggen.  Als je nog geen Karify account hebt, vraag dan aan de contactpersoon binnen jouw organisatie om jou uit te nodigen om een account aan te maken. Klik hier voor meer informatie over het registreren voor Karify.

Stap 3.

Log voor de start van het videobellen in de Karify app met het e-mailadres en wachtwoord van jouw Karify account. Lees hier meer over het voor het eerst inloggen in de app.

Stap 4.

Geef de app de juiste toestemmingen om jouw camera en microfoon te gebruiken. De app vraagt altijd zelf om toestemming als je voor het eerst een videogesprek ontvangt. Klik hier op Toestaan. (Onderstaande meldingen kunnen er op een Apple apparaat net iets anders uitzien).

Mocht dit niet lukken, of je hebt eerder al op Weigeren geklikt, dan kun je in je telefooninstellingen alsnog toestemming verlenen. Hoe je dit doet, hangt af van je besturingssysteem:

• iOSMaak je gebruik van een Apple apparaat? Ga dan naar Instellingen -> Privacy. Klik hier op Camera en geef voor de Karify app toestemming de camera te gebruiken. Ga terug naar het vorige scherm en klik op Microfoon om ook hier toestemming te verlenen.
  • Android: Ga naar Instellingen -> Apps. Zoek de Karify app op, en klik op Toestemmingen. Geef hier toestemming voor het gebruik van de Camera en de Microfoon.

Stap 5. Als de cliënt ook gebruikmaakt van de Karify app voor het videobellen, dan is het handig als de client dezelfde stappen doorloopt. Voor de cliënt is het help-artikel Videobellen in de app beschikbaar.

Het starten van een videogesprek

Je kunt op 2 manieren een videogesprek starten:

1. Klik op het videobel-icoon om naar de videobelgeschiedenis te gaan. Je kunt hier een nieuw videogesprek starten door te klikken op het oranje videobel-icoon (Android) of het telefoon-icoontje met een plusje rechtsboven (iOs).

2. Vanuit een bericht met een cliënt. Open een bericht met de betreffende cliënt en klik op het videobel-icoon in het

menu:

De cliënt kan niet zelf een videogesprek starten.

Zodra je het videogesprek start, ontvangt je cliënt een push-notificatie op de telefoon en een e-mail in de mailbox ter notificatie.

De cliënt kan het gesprek beantwoorden via de browser of in de app.

Je cliënt kan het videogesprek:

• Beantwoorden: het videogesprek start direct zodra de cliënt de oproep beantwoordt.
  • Negeren: de oproep wordt niet automatisch afgesloten. Je kunt zelf de oproep beëindigen.
  • Afwijzen: de oproep wordt automatisch afgesloten.

Het gesprek beëindigen

Jij en je cliënt kunnen het videogesprek beëindigen door te klikken op het rode telefoon-icoon

Geschiedenis terugzien

Er wordt een geschiedenis bijgehouden van de momenten waarop je een videogesprek hebt gevoerd, met wie en de duur van het gesprek. Deze geschiedenis vind je ook terug in het cliëntendossier in de Karify webapplicatie.

De inhoud van het gesprek wordt niet opgenomen of opgeslagen.

Veelgestelde vragen

• Kan mijn cliënt zelf een videogesprek starten?
    Je cliënt kan niet zelf een videogesprek starten. Hij/zij kan wel een bericht versturen via de app, bijvoorbeeld als hij/zij een oproep heeft gemist.

• Kan ik videobellen met mijn collega's of een groepsgesprek voeren?
    Het is op dit moment niet mogelijk om te videobellen met andere zorgprofessionals of een groepsgesprek te voeren.

• Ik heb geen beeld/geluid in de Karify app
    Controleer of je de Karify app de juiste toestemmingen hebt gegeven. Dit kun je controleren via je telefooninstellingen. Hoe je dit doet, is afhankelijk van het besturingssysteem op jouw telefoon (zie bovenstaand Stap 4).

• Mijn cliënt ontvangt mijn videogesprek niet
    Controleer of je belt met het juiste account. Als je cliënt meer dan 1 account heeft, dan bel je mogelijk met het verkeerde account.
    Om een videogesprek te kunnen ontvangen, dienen de push-notificaties op de telefoon te zijn ingeschakeld. Vraag aan je cliënt om de push-notificaties op de telefoon te controleren.
    Als je cliënt herhaaldelijk problemen heeft met het videobellen, dan kan hij/zij ook contact opnemen met onze helpdesk via help@karify.com.

• Ik kan mijn cliënt niet vinden om te videobellen
    Je kunt een videogesprek starten vanuit een bericht of de videobel-geschiedenis. Om te kunnen videobellen dien je een connectie te hebben met de cliënt. Maak een connectie vanuit de webapplicatie of vraag aan een aangewezen collega om deze connectie te maken. Herstart de app nadat de connectie is toegevoegd.