Met authenticatie in twee stappen (ook bekend als 2FA - twee-factor-authenticatie) is je account extra beveiligd. Voordat je met 2FA kunt inloggen, dien je het eerst in te schakelen. Navigeer hiervoor naar de supportpagina: Authenticatie in twee stappen inschakelen.

Wat is authenticatie in twee stappen?

Authenticatie in twee stappen vormt een extra beveiligingslaag bij het inloggen door toegang te vereisen tot een extra inlogmethode. Als je authenticatie in twee stappen inschakelt, log je in met twee stappen:

1. Je vult je e-mailadres en je wachtwoord in (iets dat je weet).

2. Je vult een verificatiecode in die je binnenkrijgt op een apparaat, zoals je mobiele telefoon of tablet (iets dat je hebt).

Stel bijvoorbeeld dat iemand jouw inloggegevens van Karify weet, dan kan hij/zij zonder de verificatiecode alsnog niet inloggen in jouw account. Om in te loggen, is namelijk ook nog toegang nodig tot het apparaat waarop jij de verificatiecode ontvangt. De verificatiecode vormt dus een extra beveiliging.

Inloggen met authenticatie in twee stappen

• Ga naar https://my.karify.com of naar de Karify omgeving van jouw zorgaanbieder. Voor inloggen op de Karify app voor professionals, klik hier

• Vul je e-mailadres en wachtwoord in.

• Vul de 6-cijferige verificatiecode in. Hoe je deze verificatiecode ontvangt, is afhankelijk van de keuze die je hebt gemaakt bij het instellen:

• De verificatiecode wordt naar je mobiele telefoon verstuurd per sms. Deze code is 30 minuten geldig.

• De verificatiecode kun je overnemen uit je authenticatie app. Elke 30 seconde genereert de app nieuwe codes. De vorige code blijft hierna nog 30 seconde lang geldig; elke code is in totaal dus een minuut geldig.

Ontvang je de code niet of is deze onjuist? Klik dan hier

• Desgewenst kun je bij het invoeren van de verificatiecode een vinkje plaatsen bij Sla deze stap over voor een maand op dit apparaatJe geeft daarmee aan dat het een vertrouwd apparaat voor je is. Op vertrouwde computers en apparaten hoef je niet elke keer een verificatiecode op te geven wanneer je inlogt. Deze instelling is niet mogelijk wanneer je inlogt via de Karify app.

Geen toegang meer tot je vertrouwde apparaten?

Het kan gebeuren dat je toegang tot jouw (vertrouwde) apparaat verliest, bijvoorbeeld omdat je apparaat verloren of gestolen is. In het artikel Veelvoorkomende problemen bij authenticatie in twee stappen lees je meer over wat je dan kunt doen.

In het uitzonderlijke geval dat je het apparaat waarop je de verificatiecode ontvangt kwijtraakt én je hebt geen vertrouwde apparaten (meer), kun je niet meer inloggen. Gebruik dan een herstelcode om in je account te komen. Klik op Geen toegang meer tot vertrouwde apparaten? en vul een van de herstelcodes in die je hebt ontvangen bij het inschakelen van authenticatie in twee stappen. Elke herstelcode is maar éénmaal geldig. Er wordt weergegeven hoeveel geldige herstelcodes je nog over hebt.

Methode van inloggen wijzigen?

Wil je de manier waarop je de verificatiecode ontvangt wijzigen? Of wil je het authenticatie in twee stappen weer uitzetten? Lees dan het artikel Instellingen van authenticatie in twee stappen wijzigen.