Om toegang te krijgen tot het Karify dossier van de cliënt heb je een connectie nodig. Je kunt alleen een connectie maken met cliënten die lid zijn van de Healthspace. In dit artikel wordt besproken hoe je - afhankelijk van welke rol je hebt in Karify - connecties met cliënten kunt maken.

Niet iedere gebruiker kan zelf connecties maken. Medewerkers met de rol Assistent en Behandelaar die zelf connecties met cliënten mag beheren kunnen zelf connecties maken. Behandelaars zonder rechten tot het maken van connecties kunnen dit niet. Welke rol je hebt in Karify wordt vaak bepaald door de interne afspraken die binnen jouw organisatie gemaakt zijn. In dit artikel kun je meer lezen over de verschillende rechten binnen Karify. Onderstaand wordt voor deze drie rollen besproken hoe connecties met cliënten kunnen worden gemaakt.

1. Assistenten-rol

Zorg dat je je in de Healthspace bevindt waarbinnen je een connectie wilt maken. Je kunt herkennen in welke Healthspace je bent aan de naam en het logo van de omgeving. Ben je in de verkeerde Healthspace? Klik dan op Healthspaces rechtsboven in beeld en navigeer naar de juiste Healthspace. Vervolgens kun je op de volgende wijze een connectie toevoegen:

• Klik op Beheer - Cliënten in het linkermenu:

• Bij het tabblad Taken vind je een overzicht van de cliënten die onlangs lid zijn geworden. Hier kun je voor deze cliënten direct een connectie toevoegen.

• Onder het tabblad Actieve leden vind je alle cliënten die lid zijn van de Healthspace. Zoek hier de cliënt op waarvoor je een connectie wilt verbreken of maken. Je kunt zoeken op (een deel van de) naam, maar niet op de geboortedatum of het identificatienummer van de cliënt. Zodra je de betreffende cliënt hebt gevonden, klik je op 'X connecties' onder het kopje Connecties

• Wil je een of meerdere connecties maken voor een behandelaar, klik dan in het linkermenu op Medewerkers => Actieve leden. Vervolgens kun je op dezelfde wijze een connectie maken met een of meer cliënten.

• Alleen als assistent kun je het identificatienummer wijzigen door op de naam te klikken van de medewerker/cliënt.

2. Behandelaars die zelf connecties met cliënten kunnen maken

• Onder Mijn cliënten vind je een overzicht van jouw cliënten. Dit zijn de cliënten met wie je een connectie hebt:

• Als je de juiste rol in Karify hebt, dan zie je links in beeld Beheer cliënten. Klik hierop.

• Hier kun je connecties toevoegen en verwijderen. Zoek een cliënt op:

• volledige (achter)naam

• geboortedatum

• identificatienummer (dit nummer kan afwijken van het cliëntnummer in het EPD)

Je kunt een combinatie van deze zoekcriteria gebruiken.

• Met de knop aan de rechterkant kun je een connectie toevoegen of verwijderen.

3. Behandelaars die niet zelf connecties kunnen maken

Indien je in de navigatiebalk niet de knop Beheer ziet, en je ziet ook niet Beheer cliënten onder Cliënten, dan heb je niet de juiste rechten om connecties toe te kunnen voegen. Je kunt dan aan het secretariaat vragen of ze een connectie voor je kunnen aanmaken.

Probleem: Ik kan de cliënt niet vinden

• Wanneer je via Cliënten => Beheer cliënten cliënten toevoegt, kun je alleen zoeken op (een deel van de) naam van de cliënt. Zorg dat deze goed gespeld is.

• Wanner je via Beheer => Cliënten => Actieve leden cliënten toevoegt, kun je zoeken op:

• Volledige achternaam; zorg dat deze correct gespeld is

• Geboortedatum

• Identificatienummer. Dit nummer kan afwijken van het identificatienummer in het EPD.

Als je zeker weet dat de zoekopdracht juist is, dan is de cliënt mogelijk nog geen lid van de Healthspace. Ga dan na of de cliënt al is uitgenodigd. In dit artikel lees je meer over het uitnodigen van cliënten.